Nagyobb területen, még többen jelentkezhetnek a repülőtér lakossági ablakszigetelési programjára

iho/repülés   ·   2019.12.28. 12:00
bud_ablakszigetelesi_program0

2016 és 2019 között ezerötszáz ingatlantulajdonosnak ajánlotta fel a Budapest Airport a lakossági ablakszigetelési programot, 2020-ban pedig újabb ugyanennyi háztartás élhet ezzel a lehetőséggel. Eddig összesen 150 millió forintot fordított erre a reptérkezelő.

A 2016–2019 közötti „szigetelt területek” (térképek: Budapest Airport)

2020-tól az ablakszigetelési program a korábbinál kétszer nagyobb területen lesz elérhető. A repülőtér az igénylők köre mellett a szolgáltatások körét is bővíti. Az érintett lakosok az ingyenes ablakszigetelésen (vagy a költségmegosztással járó ablakcserén) felül 2020 tavaszától szellőztető berendezést is igényelhetnek, amely zárt ablak mellett is friss levegőt juttat a ház vagy lakás szobáiba.

Ahonnan 2020-tól lehet pályázni

A kibővített program több ütemben valósul meg a XVII. és XVIII. kerületek, illetve Vecsés és Üllő meghatározott ingatlantulajdonosainak. A beruházást a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítvány a Budapest Airport által nyújtott támogatásból finanszírozza. A repülőtér-üzemeltető az idén októberben bevezetett, a légitársaságok által az éjfél és hajnali öt óra között Budapest felett végrehajtott fel- és leszállások után fizetendő mélyalvási díjból befolyt összeget is a programra fordítja.

A szigetelések utáni állapotok a nem túl távoli jövőben

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek