Nagysebességű vasúti fuvarokat tesztel Kína

iho/vasút   ·   2024.02.05. 16:30
kinai_tehervonat

Az igazán gyors teherszállítási szolgáltatás az ország középső részén, Csungking és Csengcsou városai között vehető igénybe, egyelőre tesztjelleggel.

Az üzemeltető China Railway Express nyilatkozata alapján a vasúti fuvarszolgáltatás a közúti szállításhoz képest egy nappal rövidebb, a légi áruszállításhoz pedig hasonló szállítási időt kínál: a szerelvények a több mint ezer kilométert öt órán belül teszik meg, miközben akár tizenöt tonnányi rakományt cipelnek.

A 23 milliós Csungking jelentős nemzetközi vasúti csomópont, ahonnan számos további fuvarszolgáltatás rendelkezésre áll Európa felé, kikötők és nyugati irányba vezető vasútvonalak összekapcsolásával, de a közel 13 milliós Csengcsou is fontos elosztóhely.

Új, Kína és Európa közötti expressz vasúti szolgáltatások elindítása is szerepel a tervek között, mely még közelebb hozná egymáshoz a feldolgozóipart és a nagysebességű vasúthálózatot.

A megapolisznak komoly ambíciói vannak: a nagysebességű vasúti árufuvarozás létfontosságú nemzeti csomópontjává válnának, ennek érdekében további nagysebességű áruszállítási útvonalakat hoznának létre, minden irányban összekötve a kínai régiókat – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek