Négy kilométerrel lett hosszabb a varsói metróhálózat

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.10.01. 12:00
OtwarcieBrodno6

Az M2-es metróvonal három új állomással bővült a lengyel fővárosban.  

A varsói metróhálózat három állomással (Zacisze, Kondratowicza és Bródno) bővült az M2-es vonal szakaszán. A meghosszabbított, közel négy kilométer hosszú északkeleti szakaszát a napokban adták át. A végállomástól az utasok 20 perc alatt juthatnak be a városközpontba. 

Az M2-es varsói metró így már Bemowo és Bródno állomások között közlekedik, összesen huszonegy állomással a vonalán, a teljes tervezett szakaszhoz már csak egy négy kilométer hosszú szakasz megépítése szükséges a nyugati végén. A most átadott szakasz bródnói végállomáson tizenegy tárolóvágány is épült a szerelvényfordulók gördülékenyebb folyamata érdekében. A több mint 110 milliárd forintnak megfelelő értékű beruházás kivitelezője a Gülemark és az Astaldi által alkotott vállalati konzorcium. Az új szakaszon lévő állomások pedig az ILF cég tervezte. Kondratowicza állomáson aluljárót építettek a tervezett villamosvonal irányában. Az M2-es metróvonal 2015 óta üzemel, Varsó egy új M3-as vonal megépítését is tervezi. 

Varsó metróhálózata a tervezett M3-as vonallal együtt
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek