Nem lesz türelmi időszak az autópályadíjaknál

iho   ·   2014.04.24. 07:59

A csütörtöki Világgazdaság azt írja: a minisztert Szilágyi György jobbikos képviselő kérdezte arról írásban, hogy nem látja-e indokoltnak az autópálya díjak esetében az úthasználati jogosultság lejáratát követő, joghátrányoktól mentes türelmi időszak bevezetését. A képviselő példaként a parkolást hozta fel. Szerinte közlekedésbiztonsági szempontból, az esetleges gyorshajtás elkerülése miatt is érdemes lenne megfontolni, hogy a sztrádahasználatnál is egy türelmi időszak után kelljen csak pótdíjat fizetni.

A miniszter közölte: a havi "matrica" - a februárt kivéve – legalább 1-2 nappal hosszabb időre biztosít jogosultságot. A tárcavezető szerint a díjstruktúra jelenleg is módot ad a jogosultság maximális kihasználtságára. Úgy vélte, hogy egy évesnek nevezett, 13 hónapig használható jogosultság esetén egy 15, vagy 30 perces türelmi idő nem oldaná meg az esetleges gyorshajtás problémáját. Hozzátette, a közvetlenül éjfél utáni pótdíjazások száma igen elenyésző.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Szállítmányozás Nagyvasút

Lengyel kamionokkal szállítják el az Eperjeske-Rendezőn rekedt orosz tehervagonokat

iho/vasút   ·   2024.04.08. 12:35

Az Ukrajna elleni támadás megindulásakor az Oroszországi Vasutak többezer vasúti teherkocsija rekedt külföldön, Magyarországon, a záhonyi átrakókörzetben körülbelül nyolcszáz. Tavaly nyári nagy elszállítási hullámuk után újra konvojban közlekednek a szétszerelt vagonokkal megrakott trélerek.