Nem tétlenkednek a pályások

Kemsei Zoltán   ·   2012.03.14. 13:00
00

A pályások szerint sem a túl hideg, sem a túl meleg időjárás nem igazán alkalmas a munkára, na nem a dolgozók komfortérzete miatt. Télen, a február elején hirtelen betört nagy hó és kemény hideg miatt halasztottak is el karbantartási munkákat. Március 15. üzemzárás – 19. üzemkezdet között a szentendrei (5-ös) és a gödöllői (8-as) vonalak egy részén közlekednek pótlóbuszok.

A szentendrei vonalon Batthyány tér–Békásmegyer között szünetel a kötöttpályás közlekedés a hétvégén. Békásmegyer állomáson cserélik a kitérőket, és javítják a Szentendrei út átjáróját, a HÉV csak a külső szakaszon, innen Szentendréig közlekedik. Batthyány tértől Békásmegyerig a H5, az Árpád híd metróállomástól Békásmegyerig a H5A jelzésű buszok közlekednek.

AZ Árpád hídtól Békásmegyerig közlekedő H5A pótlóbusz útvonala<br>(forrás: BKV)

Az Örs vezér terétől Csömörig járnak a zöld szerelvények március 15-től 19-ig. A gödöllői HÉV szerelvényei Cinkotáig mintegy betétjáratként, az eredeti indulási időpontok szerint közlekednek. Pótlóbuszból három közül is válogathatnak a HÉV nélkül maradt utasok: a H8 feltáró járat Mogyoródra és Szilasligetre tér be, és érinti a kistarcsai kórházat, a H8E Kórház gyorsjárat a kistarcsai kórházat, a H8E Auchan pedig a bevásárlóközpontot érinti.

A járatok részletes menetrendjét a BKV honlapján találják meg.

A „betérős” H8

Kapcsolódó hírek