Nemzeti Vasúti Nap az Egyesült Államokban

iho/vasút   ·   2012.03.16. 14:03

A vasúti közlekedés és elsősorban a turisztikai jellegű vonatozás népszerűsítése céljából május 10-én Nemzeti Vasúti Napot hirdet az Amtrak – 143 évvel az után, hogy 1869-ben, Utah államban összekapcsolták a transzkontinentális vasútvonal keleti és nyugati ágát.

New York, Philadelphia, Chicago és Los Angeles vasútállomásai mellett az Egyesült Államok számtalan vasutas közösségében nyílt napot tartanak, amelyekre vasútbarátok ezreit várják. Koncertek, interaktív, oktató jellegű műsorok és előadások mutatják majd be, hogy miként változtatta meg egykor Amerikát a vasúti közlekedés – és miként fogja ismét megváltoztatni, ha megvalósulnak az ambiciózus nagysebességű vasúti tervek.

A vasutasnap hivatalos sztárarca Rosario Dawson amerikai színésznő, énekes és író. „Örömmel csatlakozom az Amtrakhez és a vasútbarátokhoz, hogy megünnepeljük a Nemzeti Vasúti Napot. Szeretem a vonatozást, mivel így lehetőségem nyílik közelebbről is megismerni az országot és a vasútvonalak mentén élő közösségeket. Ráadásul ez az egyik legzöldebb utazási mód, ami számomra egy nagyon fontos érték” – hangzik a gyönyörű színésznő közhelyekben gazdag nyilatkozata.

Kapcsolódó hírek