Nohabbal készülnek a Szentendrei HÉV vágányzárára

Vörös Attila   ·   2017.06.16. 13:45
69_032_170614_IMG_4119_k

Nemsokára komoly pályafelújítási munka kezdődik a H5-ös HÉV-en. Szombattól július 15-éig Békásmegyer és Szentendre között csak egy vágányon mehet a forgalom, hétvégente pedig egyáltalán nem közlekednek majd a személyszállító vonatok. A vágányfelújításhoz az anyagot ezen a héten kezdték el depózni, síneket és betonaljakat is hoztak a Szentistvántelepi megállónál lévő nyílt vonali rakodóhelyre.

A 022-es Nohab működött közre a rakodásban és a vonat célterületre juttatásában. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila felvételeiből!

A tizenegy kocsis anyagvonatot a Kárpát Vasút továbbította a 022-es, Sziget matricás Nohabbal Rákos állomásról. A szerelvény a Körvasút–Marcheggi híd–Angyalföld–Óbuda útvonalon közlekedett a nagyvasút pályáján, majd Óbudánál tért le a HÉV-vonalra. Itt Budakalászig húzva, majd körüljárás után tolva ment ki a rakodóhelyhez. A HÉV-en a forgalom indulásáig, hajnali 4-ig volt idő a rakodásra, az összes sín és betonalj lepakolásához három éjszakára volt szükség.

A Kárpát Vasút mozdonyai nem először járnak HÉV-pályán, tavaly például a ráckevei vonalon dolgozott a magánvasút Szergejjel és Nohabbal is. A következő hónapban nappali anyagvonatok közlekedése is várható Szentendre felé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek