Növelte árbevételét és üzemi eredményét a BILK

iho   ·   2019.10.01. 12:00
bilk-400

Tovább növelte árbevételét és az üzemi tevékenységének eredményességét a BILK Logisztikai Nyrt. 2019 első hat hónapjában. A pénzügyi műveletektől megtisztított, a raktárak bérbeadásából és raktárcsarnokok üzemeltetéséből származó IFRS szerinti üzemi eredmény 2019 első hat hónapjában a megelőző év első hat hónapjának értékét jelentősen meghaladva 4 millió 272 ezer 413 euró volt.

A jelenleg több mint 186 ezer négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkező logisztikai park ebben az időszakban működésének csaknem valamennyi területén növelte hatékonyságát. A raktárak, raktári irodák és irodák kiadottsági mutatója 2019. június 30-án 99,38 százalékos volt, ami 1,08 százalékkal haladja meg az egy évvel ezelőtti értéket. Ennek megfelelően javult az üresedési mutató is, ami az idei év első félévének végén 0,62 százalék volt. A társaság a megelőző évihez képest gyakorlatilag változatlan munkavállalói létszámmal működött.

(fotó: Vörös Attila)

A BILK 2019 első félévében folytatta kapacitásainak bővítését. Speciális bérlői igényeket kielégítve dolgozott egy több mint húszezer négyzetméteres raktárcsarnok létesítésén. Az augusztus végén átadott épületben egy tizenkét méter belmagasságú tízezer négyzetméteres és egy tíz méter hasznos belmagasságú tízezer négyzetméter területű magasraktári kiszolgálásra alkalmas raktár, valamint az azokhoz kapcsolódó irodák kaptak helyet. Hatszáz négyzetméter területen speciális, padlófűtéssel ellátott szortírozó felület létesült a dolgozók komfortérzetének biztosítása érdekében. Nagy teherbírású térkő burkolattal készült a logisztikai csarnokhoz csatlakozó húszezer négyzetméter dokkoló és közlekedési felület. A beruházás értéke az épülethez vezető utakkal, a közművekkel és a parkolókkal együtt eléri a három és fél milliárd forintot. A létesítmény kizárólagos használatát bérlője öt évre szerződte le, de a megállapodás tartalmazza a további öt évre történő meghosszabbítás lehetőségét is.

A társaság az elmúlt féléves időszakban tizenkétezer négyzetméter raktár és ezernyolcszáz négyzetméter iroda terület bérletének meghosszabbításáról kezdett tárgyalásokat azok bérlőivel. A BILK Logisztikai Nyrt. további kapacitásbővítési potenciállal is rendelkezik: további 9400 négyzetméter területű, tíz méter belmagasságú raktár és kétszáz négyzetméter iroda létesítésére van lehetőség. Az építészeti tervek elkészültek, a szükséges hatósági engedélyek rendelkezésre állnak. A leendő bérlőkkel intenzív tárgyalások folynak.

A BILK lépéseket tett a „zöld-logisztikai” megoldások kutatása, elsősorban a megújuló energiaforrások tudatos alkalmazása érdekében. Rövid távú tervei között szerepel a napenergia hasznosítása.

A társaság továbbra is kitart részvényei tőzsdei értékesítésének terve mellett. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója pozitívan bírálta el a társaság kérését a kereskedés megkezdési határidejének meghosszabbítására, az új határidő 2020. június 30.

A dél-pesti régióban, az M0 körgyűrűhöz közvetlen lehajtóval és összesen 206 ezer négyzetméter raktár- és irodakapacitással rendelkező BILK Logisztikai Nyrt. Magyarország egyik legnagyobb intermodális logisztikai központja, amelyben „A” kategóriás logisztikai-, gyűjtő-, illetve hűtött raktárcsarnokok, ADR-minősítésű és közvetlen iparvágány kapcsolatú raktárak állnak a bérlők rendelkezésére. A raktárváros területén 1. típusú vámudvar működik. A logisztikai központ közvetlen tömegközlekedési kapcsolattal rendelkezik. Közvetlen szomszédságában működik a konténerterminál.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek