Önállóan működhet a DB Cargo Belgium

iho/vasút   ·   2020.06.23. 18:00
400px_db_cargo

A DB Cargo Belgium a szükséges biztonsági tanúsítványokat (A és B rész) már idén januárban megszerezte, azonban úgy döntöttek, hogy csak az új szoftver élesítésével egyidejűleg lépnek piacra. A társaság első önálló vonata június 14-én indult útnak a németországi Aachen közelében fekvő határtól a francia határnál található Erquelinnes-be, ahonnan már a partnercég Euro Cargo Rail vette át a szerelvényt.

A DB Cargo Belgium önállósulásával Belgiumban is szabadon fuvarozhat az anyacég DB Cargo (illusztráció: DB AG)

A vasúti árufuvarozó a CRX Software-rel lépett partnerségbe a RailCube vállalati erőforrás-tervező (ERP) csomag alkalmazása érdekében, mellyel irányítani lehet az üzemelés minden egyes lépését. Az Infoland pedig az Iprova platformot adja a biztonsági irányítási rendszerhez.

A jelenleg 194 dolgozót foglalkoztató DB Cargo Belgium 2019. január 1-jén kezdte meg a működést, még holland bejegyzéssel. A belgiumi vasúti teherszállítási piacon való jelenlétével a cég zökkenőmentes összeköttetéseket nyújt Európa legnagyobb vasúti árufuvarozója, a DB Cargo számára. Az anyacég a még erősebb piaci részvétel érdekében még inkább a hálózatába akarja integrálni az antwerpeni kikötőt az év végére – jelenti a Rail Freight.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek