Orosz dízelmozdonyokat gyártana az Alstom

iho/vasút   ·   2012.06.15. 10:17

Fővonali és tolató dízelmozdonyok gyártását tervezi az orosz Transmashholding egyik tulajdonosával, a francia Alstommal – írja a Railway Insider. „Úgy érezzük, hogy foglalkoznunk kell a témával. Dízelmozdonyokra mindig szükség lesz és Oroszországban messze nem minden vasútvonalat villamosítottak eddig” – mondta közhelyeket feszegetve Bernard Gonnet, az Alstom alelnöke.

Gonnet hangsúlyozta, hogy az Alstom filozófiája szerint az elöregedett dízelmozdonyok remotorizációja helyett jobb megoldás teljesen új vontatójárműveket gyártani – mi más is lenne az érdeke a dízelmotorokat nem, de mozdonyokat nagy számban gyártó cégnek?

Az Alstom dízelmozdony-ambícióinak alappillére a megbízható beszállítói hálózat lenne. A franciák szerint a projekt 70 százalékát alvállalkozók, külső beszállítók segítségével valósítanák meg. Így különösen értékes vadászmező lehet számukra a feléledőben lévő orosz járműgyártó piac.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

A vasútiparban használt beágyazott termékek fejlesztésének szakmai kihívásai

iho/vasút   ·   2023.09.25. 15:00

Egy vasúti szerelvényen számos beágyazott elektronikai rendszer üzemel, amelyek a szerelvény különböző alegységeinek működtetéséért felelnek. Ezen termékek fejlesztése rengeteg kihívást hordoz magában, ilyenek például a piacra kerülési idő, az elavulás kérdése vagy a kiberbiztonság. A Knorr-Bremse Budapest mérnökei segítségével bepillantást kaphatunk erre a területre is.