Összeütközött két személyvonat Brünnben

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.03.05. 11:15
Kocc_01

Még egy nap sem telt el azután, hogy Čáslav közelében összeütközött a nyílt pályán egy személyvonat és egy kiszolgáló tehervonat, máris itt a következő baleset Csehországból. Kedden reggel nyolc óra után néhány perccel a brünni főpályaudvaron összeütközött két személyvonat.

(fotó: Twitter.com, Vlasta Gajdošíková)

A Cseh Vasutak 4711-es és 4708-as számú személyvonata ütközött össze, az első hivatalos információk szerint kétszázötven utast kellett kimenteni a vonatokból, ebből körülbelül húszan sérültek meg. Két 560-as sorozatú Pantográf szerelvényről van szó, az egyik Letovicéből közlekedett a brünni főpályaudvarra, a másik pedig ugyaninnen Březová nad Svitavou állomásra. A mentés zajlik, a tűzoltóság, rendőrség és a mentők jelen vannak. A baleset kivizsgálása még nem zárult le, az első vizsgálati információk azonban emberi mulasztásra mutatnak, de ellenőrzik a szerelvények műszaki állapotát is.

Az elmúlt napok rendkívüli eseteiről előző cikkünkben tájékoztattunk. Február 19-én Martinice állomásról elszabadult egy személyvonat utasokkal, amely hat kilométert tett meg mozdonyvezető nélkül, február 22-én mindössze harmincnégy méterre állt meg egymástól a müncheni expressz és egy személyvonat Plzeň közelében, február 23-án České Budějovice állomáson ütközött össze két tolatást végző mozdony, február 27-én Havlíčkův Brod állomáson ütközött össze két mozdony, március 2-án Prágában haladta meg a tilos jelzést a Regiojet vonata a smíchovi pályaudvaron, március 4-én pedig a már említett Čáslav melletti baleset történt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek