Öt ember halt meg egy hét alatt

iho   ·   2019.07.09. 13:59

A Szlovák Vasúttársaság szóvivőjének tájékoztatása szerint igen tragikus volt a múlt hét a vasúton, hiszen három embert halálra gázolt a vonat. Halálos baleset történt például Csoltó (Čoltovo) és Tornalja (Tornaľa), valamint a Trencsén (Trenčín) és Vágaranyos (Zlatovce) közötti szakaszon. Pozsony (Bratislava) és Ligetfalu (Petržalka) között tehervonat gázolt el egy nőt, akit sérülésekkel szállítottak kórházba. Alsópélnél (Pial) is történt egy baleset a vasúti átjáróban, ahol egy gyorsvonattal ütközött egy személygépkocsi, az autóban utazó két nő életét vesztette – közölte a szóvivő.

Michal Lukáč,a vasúttársaság szóvivője ismételten felhívta a sofőrök figyelmét, nagy körültekintéssel hajtsanak át a vasúti átjárókon és tartsák be a közlekedési szabályokat. Ezen kívül többen is öngyilkosságot akartak elkövetni a múlt héten, például Alsóricsónál (Dolný Hričov), Pozsonyban (Bratislava) és Poprádnál (Poprad) is - két esetben a kísérleteket sikerült megakadályozni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.