P+R parkolóházakat terveztet a Mexikói útra a Budapest Fejlesztési Központ

iho   ·   2021.08.10. 15:00
00_mexikoi_ut

Megvan a közbeszerzés nyertese, a Közti Zrt. kezdheti meg a munkát.

Ahogy Vitézy Dávidnak, a Budapest Fejlesztési Központ első emberének a Facebook-posztjában is olvasható:

„a Köztinek összetett tervezési programot kell végigvinnie a koncepciótervtől egészen az építéshez szükséges engedélyek beszerzésééig és a kiviteli tervekig. A tervezési munka nettó 624 millió forint értékben 2023 nyaráig tart, a projektet teljes egészében a Kormány döntése szerint a központi költségvetés finanszírozza. A tervezési munkát a BFK a kormány és a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa döntései alapján végzi, Fürjes Balázs államtitkár irányítása mellett.”

De mit kell csinálni?

Egy 1500 férőhelyes új P+R parkolóházat, ahol a tervek szerint ennyi gépkocsi állhat be a kisföldalatti végállomásánál az M3 autópálya-bevezető–Hungária körgyűrű–Mexikói út csomópontban.

„A parkolóházak létrehozása szervesen kapcsolódik a környék közlekedésének megújításához, zöldebbé tételéhez, a beruházás a Városliget autómentesítéséhez, továbbá a belváros forgalomcsillapításához szükséges feltétel” – írja Vitézy Dávid.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek