Rangos elismerés a Scaniának

iho   ·   2014.02.04. 12:03

A Global 100 elnevezésű listát minden évben a davosi Világgazdasági Fórumon hozzák nyilvánosságra és a gazdaság bármely szektorában kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok szerepelnek rajta.

A cég által kiadott közlemény szerint az aktuális listán a Scania a harmincnyolcadik helyet szerezte meg, amellyel a svéd vállalatok közül az első lett, illetve az autóipari szektorból a BMW után a második legjobb pozíciót érte el.

Ahhoz, hogy egy vállalat a listára felkerülhessen, tizenkét különböző, a fenntarthatóságot jellemző teljesítménymutató mentén vizsgálják meg tevékenységét. Ilyenek például az egységnyi termék előállítása során felhasznált energia a vállalat bevételéhez viszonyítva, a különböző területeken és beosztásokban dolgozó alkalmazottak egymáshoz viszonyított bére, a munkahelyi balesetek miatt kieső idő, a szén-dioxid kibocsátás, valamint az, hogy a vezetőségben milyen arányban dolgoznak nők.

A Scania számára a fenntarthatóság kérdése központi helyen szerepel. A Scania-termékek környezetre gyakorolt hatásának több mint kilencven százaléka használat közben keletkezik; ez az oka annak, hogy a svéd gyártó különböző csomagajánlatokkal, megoldási javaslatokkal – mint például a Scania Ecolution – segít az ügyfeleknek költségeik és szén-dioxid kibocsátásuk csökkentésében, miközben a szolgáltatási csomag igénybe vételével a közúti biztonság is javul. A Scania mindemellett elkötelezetten dolgozik a biztonságos és egészséges munkahelyi környezet megteremtésén, valamint azon, hogy saját gyártóegységei és termékei a lehető legtisztábban üzemeljenek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek