„Győzelmet arattunk a kapitalistákon!”

Kemsei Zoltán   ·   2013.11.25. 12:30
00

Hol máshol, a Puskás Ferenc stadion metróállomáson neveztek el két Alstom-szerelvényt a legendás Aranycsapat két, még élő játékosáról. Grosics Gyula egészségi állapota miatt nem tudott a ceremónián részt venni (az előző esti díszvacsorát is ki kellett hagynia a Sándor-palotában), Buzánszky Jenő azonban jelen volt.

A metrókeresztelő helyszínén<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

Tarlós István főpolgármester, majd Alf Henryk Wulf, az Alstom csoport Közép-Európáért felelős alelnökének beszéde, és Buzánszky Jenő szavai után leplezték le a 410–411–412–413–414 pályaszámú szerelvény Buzánszkyt, és az 515–516–517–518–519 pályaszámú vonat Grosicsot méltató emléktábláját. Buzánszky Jenő személyesen vehette át az Alstom ajándékát, egy emlékplakettet.

Tarlós István főpolgármester megemlékezése az évfordulóról

Az Aranycsapat kifogyhatatlan téma, főleg a jelen magyar labdarúgásának eredménytelenségét tekintve. Mindettől függetlenül Budapesten először neveznek el járművet híres emberek után – és az Alstom történetében is ez az első ilyesfajta járműkeresztelő. A 2011-es mozdonymatricázás után most – szerényebb kivitelben ugyan – de a budapesti metró két szerelvénye is emléket állít annak a mérkőzésnek, amelynek nyomába immár hat évtizede nem tud labdarúgó válogattunk lépni.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek