Repülhet a Wizz Kijevbe

iho/repülés   ·   2012.11.14. 13:15

A Wizz Air, Magyarország diszkont-légitársasága szerdán bejelentette, hogy megkapta a magyar és ukrán hatóságok hivatalos jóváhagyását a Budapest és a kijevi Zsuljani repülőtér közti útvonal üzemeltetésére. Az erre az útvonalra szóló jegyek összes korábban jelzett kormányzati korlátozását feloldották.

A Wizz Air új útvonalán az eredetileg tervezett időpontban, 2012. december 14-én indul el a szolgáltatás heti három járattal. 2013. március 31-től a járatok sűrűsödnek, a repülési napok kibővülnek vasárnappal. A nagy keresletre való tekintettel a Wizz Air az ünnepek alatt, a decemberi és januári csúcsidőszakban is sűríti járatait.

„Nagyra értékeljük a magyar és ukrán hatóságok együttműködését a Wizz Air repülési jogának ügyében” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. „Az alacsony árainknak köszönhetően Budapest és Kijev között repülni végre megfizethető lesz mindenki számára, legyen szó pihenésről vagy üzleti útról. A repülési jog kiadásának és a Wizz Air alacsony árainak köszönhetően a magyar turizmus egy újabb fellendülési lehetőséghez jut közvetlenül az ünnepek előtt. Izgalmas, hogy 2013-ba lépve még egy újabb piacon tudunk egyedülállóan alacsony árakat és kiváló szolgáltatásokat nyújtani” – nyilatkozta Váradi József.

Kapcsolódó hírek