Selmeci utca, Szent Margit Kórház: sosem voltak ilyen szépek!

iho/vasút   ·   2021.01.09. 15:00
00_obudai_villamosmegallo_megujult

Teljesen megújult két villamosmegálló Óbudán.

A budai fonódó villamosok vonalán 2020 végén adták át a felújított Selmeci utcai és a Szent Margit Kórház megállóhelyeket. A fejlesztésnek köszönhetően ezeknél a megállóknál a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos utasai már kerekesszékkel és babakocsival is akadálymentesen fel- és leszállhatnak. A látásukban korlátozottak közlekedését pedig ezentúl vakvezető sáv könnyíti meg.

A felújításnak köszönhetően gyalogos rámpák segítségével akadálytalanul közelíthetők meg a peronok, amelyek igazodnak az alacsonypadlós CAF Urbos villamosok szintjéhez és hosszúságához, így egységesen 26 centiméter magasak és legalább 36 méter hosszúak.

Az átalakított peronok és a rámpás jelzőlámpás gyalogátkelők mellett a beruházás során megújult az érintett víz- és csatornahálózat, valamint a Föld utca–Farkastorki út közötti szakaszon gömbsüvegsort alakítottak ki a vágányzóna mellett. A projekt Budapest Főváros Önkormányzata költségvetéséből, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában, a Colas Alterra Zrt. kivitelezésében valósult meg. A kivitelezési munka 2020. július 27-én kezdődött, amelynek nettó költsége 259 millió forint volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek