Siemens-forgalomirányítás az új török hídon

iho/közút   ·   2012.09.28. 13:52

Törökország eddigi legnagyobb autópálya-építési projektje keretében 420 km hosszú, hatsávos autópálya-összeköttetés létesül Isztambul és az ország nyugati részén, az Égei-tenger partján fekvő Izmir között – szerepel a Siemens sajtóközleményében. Ezzel a menetidő az autósok számára a jelenlegi nyolc óráról négyre csökken. A pálya Isztambul felőli oldalán egy szakasz a Márvány-tenger keleti végén épülő függőhídon át vezet. Ez lesz a harmadik híd a Boszporusz felett, 1500 méteres fő ívével egyben a világ negyedik leghosszabb függőhídja.

Az autópálya 3 kilométeres szakaszának forgalomirányítását a Siemens fogja végezni. Ide tartozik a forgalomvezérlés és a felügyeleti technika, valamint a műszaki infrastruktúra területei: kommunikációs és kameratechnika, energiaellátás, világítás és szellőztetés. A rendszer magját az integrált forgalomirányítási központ fogja képezni. Minden üzemi és forgalmi adat ebben a központban fut össze, amely irányítja a forgalom áramlását, és felügyeli a híd forgalmát.

A híd átadása 2015-ben esedékes. A Siemens megbízásának értéke 17 millió euró.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.