Sikeres logisztikai pályázatok, szövetségi segítséggel

iho/közút   ·   2012.08.10. 12:22

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) tagjai az elmúlt 6 évben összesen 8,8 milliárd forint uniós támogatást nyertek el, ami a logisztikai szolgáltató központok által megvalósított fejlesztések átlag 40 százalékát fedezte. A források lehívását nagyban elősegítette, hogy a Szövetség Pályázati Információs Vonalat épített ki, tanácsadással segítette saját tagszervezeteit, valamint a pályázatokat kiíró Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkáját – olvasható a szövetség közleményében.

Az MLSZKSZ 2011 óta partnere a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. által életre hívott Széchenyi Infopont országos hálózatnak, amelynek célja a vállalkozói szektor széles körű és naprakész tájékoztatása az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztést szolgáló lehetőségeiről. A hálózat tagjaként a szövetség részt vesz az európai uniós forrásból finanszírozott pályázatok társadalmi egyeztetésében, és szakmai javaslataival segíti a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) munkáját a logisztikai szektort érintő pályázati kiírások előkészítése során. 

„Az eddigi közös munka eredménye, hogy az NFÜ beépítette a pályázati feltételek közé a szövetség által a logisztikai szolgáltató központok számára kidolgozott minősítési rendszer egyes kritériumait: ez az objektív és mérhető szakmai szempontrendszer segít a források hatékonyabb, célirányos elosztásában. A szövetség tagjai az elmúlt 6 évben összesen 8,8 milliárd forint európai uniós pályázati forrást nyertek el, ami a logisztikai szolgáltató központok által megvalósított fejlesztések átlag negyven százalékát fedezte” – mondta el Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke.

A szövetség a társadalmi egyeztetés aktív szereplőjeként első kézből értesül az új tenderekről, és pályázati tanácsadással, valamint konzultációval segíti tagjait: az MLSZKSZ szakértői közreműködnek a pályázati kiírások értelmezésében és a projektötletek pontosításában is. A szakmai együttműködés növeli az elnyert pályázatok számát, és ezáltal javítja Magyarország és a magyar logisztikai szolgáltató központok versenyképességét.

Az MLSZKSZ sikeres pályázati szolgáltatásainak külön jelentősége van annak fényében, hogy 2013 decemberében lezárul az Európai Unió aktuális pályázati ciklusa, így alig egy éve maradt a vállalkozásoknak arra, hogy a rendelkezésre álló forrásokat igénybe vegyék.

Kapcsolódó hírek