Sínen van a pástétomgyáros

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2012.11.13. 13:30
flirt_leokk

Reggel 4 óra 56 perckor indult el a Stadler Flirt intercity motorvonata Prágából Ostravára. A cseh iDnes hírportál tájékoztatása szerint nincs tele a vonat, sőt. Egyelőre két vonatpár közlekedik a cseh főváros és Ostrava között.

A csehországi Vasúti Hivatal péntekig, november 16-ig adta meg az engedélyeket a járatindításokhoz. December 9-től azonban már nyolc vonatpárt indíthat a Leo Express, tovább élénkítve így a már amúgy is erős konkurenciát a cseh fővonalon. Prága és Ostrava között még további két szolgáltató – az állami České dráhy (ČD) és a Student Agency vasúti leányvállalata, a RegioJet versenyez.

Flirt intercity vonat a Leo Express színeiben

A Leo Expressnél is természetes az ingyenes wifi, sőt játékportál és filmek is bővítik a kínálatot. A fedélzeten ingyenes napilapok és magazinok várják az érdeklődőket, mindenki kap egy fél literes üdítőt, a business és prémiumosztályon utazóknak pedig a kávé is ingyenes. A többi frissítő ellenértéke a cseh vonatokon megszokotthoz közeli. A frissítők kínálatában megtalálható a „Leoš klasszikusa” is, ami nem más mint az igazgató kedvence, a házipástétomos zsömle. Nem csoda, hisz a fiatal businessman édesapja a Hamé pástétomgyár volt vezére. Éppen ezért vasúti körökben már el is nevezték pástétomgyárosnak Novotný urat, a Leo Express vezérigazgatóját.

Kapcsolódó hírek