Tömegszerencsétlenség okozása miatt nyomoznak

MTI/iho   ·   2014.03.03. 14:26
szebal_night00

Tömegszerencsétlenséget okozó, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség a hétfőn Szentesen történt vasúti baleset ügyében – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-t. A sofőr elmondása szerint percekig igyekezett elhagyni az átjárót. Eközben érkezett egy motorvonat, vezetője az akadályt észlelve vészfékezett, de az ütközést nem tudta elkerülni.

Hétfőn, március 3-án írtuk:

Várhatóan csak kedd hajnalra áll helyre a menetrend szerinti közlekedés a szentesi vasúti átjáróban történt baleset helyszínén. A MÁV START Zrt. tájékoztatása szerint a Bz motorkocsi olyan súlyosan megrongálódott, hogy elszállítását csak különleges intézkedéssel lehet végrehajtani. Addig autóbuszokkal szállítják az utasokat Szentes és Hódmezővásárhely között. A Mávinform korábbi közléséhez képest ugyancsak 13-ra pontosította a sérültek számát. Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő közölte: a sofőr elmondása szerint, amikor a teherautóval át akart haladni a síneken, a jármű fennakadt, és ekkor ütközött a teherautónak a vonat. A motorvonat az ütközéstől kisiklott, de nem borult fel. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, és nyomozást indít tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset okozása miatt – közölte.

Korábban írtuk:

Sok sérültje van annak a Szentesnél történt hétfői balesetnek, amelyben motorvonattal ütközött egy kukoricát szállító teherautó. A tehergépkocsi Szegvár és Szentes között, az Ipartelepi úti vasúti átjáróban ütközött össze egy kétkocsis motorvonattal, a sérültek számáról egyelőre ellentmondóak az információk.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője azt közölte, tizenhárman sérültek meg a balesetben. Közülük egy életveszélyes sérültet, a kamion sofőrjét mentőhelikopter vitte a szegedi klinikára, egy másik ember sérülése súlyos, a többiek könnyebben sérültek meg, őket Szentesen és Hódmezővásárhelyen látják el.

(fotó: Szentesi Mozaik)

Tájékoztatása szerint a helyszínre tucatnyi mentőautó érkezett. A szóvivő hozzátette: a sofőr elmondta, amikor a teherautóval át akart haladni a síneken a járművel, az fennakadt, és ekkor ütközött a teherautónak a vonat. A motorvonat az ütközéstől kisiklott, de nem borult fel.

A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit, és nyomozást indít tömegszerencsétlenséget előidéző közúti baleset okozása miatt – közölte.

A Mávinform tájékoztatása szerint hárman súlyosan, mintegy 25-en pedig könnyebben sérültek meg a balesetben. Az ütközés következtében a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó vonat mozdonya és az utána lévő kocsi kisiklott. Közölték azt is, hogy a kamion a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre.

Jelenleg áll a vasúti közlekedés ezen a szakaszon, Szegvár és Szentes között autóbuszok viszik az utasokat. Az átszállások miatt az utasoknak 10-15 perces késésre kell számítaniuk. A menetrend várhatóan csak késő estére állhat helyre.

További képek ebben a Facebook-galériában.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek