Sulzerrel látogatott Dunaföldvárra a Train Hungary

Vörös Attila   ·   2021.04.15. 18:00
17786_E3VA9629_210414_

A Train Hungary magán-vasúttársaság szerdán egy 34 kocsis üres tartályvonattal érkezett meg Dunaföldvárra. A tartályokat a Pannonia Bio töltőállomásán rakják meg.

A Pannonia Bio, korábbi nevén Pannonia Ethanol bioetanol-gyár töltőállomásának iparvágányát az üzem 2012-es indulása óta szinte kizárólag a CER vasúttársaság szolgálja ki. Hosszú évekig a Starttól bérelt remot, néhány hónapos időszakokban pedig klasszik Szergejjel dolgoztak itt, de az elmúlt években egyre inkább a CER saját dízelflottáját használták. A Csillagromboló Effishunter, a két Effiliner és néha a remot Kocúrok is előfordulnak itt.

Mezőfalva bejárati jelzőjéhez érkezik Dunaújváros felől a tartályvonat. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Ehhez képest jelent színfoltot egy másik vasúttársaság megjelenése Dunaföldváron. A Train Hungary hosszú tartályvonata Romániából érkezett meg, Biharkeresztesnél lépett be az országba. Szerda reggelre már Dunaújvárosban volt a vonat, innen délelőtt indultak tovább Mezőfalván át Dunaföldvár felé. Dunaföldváron a 34 kocsis vonatot megfelezték és az első 17 kocsit beállították az etanoltöltőre.

Előszállásnál tekereg az üres etanolvonat

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek