Svájci mozdonyokat korszerűsít az ABB

iho   ·   2014.10.13. 18:45
00kicsi

Az SBB 230 millió frankos korszerűsítési programján belül az ABB 70 millió dolláros megrendelést és rendelési opciót nyert el legújabb generációs vontatási átalakítók szállítására. A kilencvenes években gyártaott (azaz nem ősrégi) Re 460-asok üzeme során így évi 27 gigawattórányi energiát takarít meg, ez 6750 háztartás fogyasztásával egyezik.

Az SBB Re 460-as mozdonya<br>(forrás: wikipedia)

A vasúttársaság további két évtizeddel kívánja a mozdonyok élettartamát meghosszabbítani. A megrendelés 202 vízhűtéses IGBT-t és vontatási átalakítót tartalmaz – a Re 460-as flotta 119 mozdonyból áll. A vontatási átalakítók fejlesztése és gyártása Svájcban, az ABB Turgiban levő üzemében zajlik majd, a megrendelés opcióként további 38 átalakítót is tartalmaz. Az ABB az első korszerűsített mozdonyt 2015 második felében szállítja, a teljes flottát 2021-re építik át – áll a cég sajtóközleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.