Száz dízelmozdonyt vesz Egyiptom a GE Transportationtől

MTI/iho   ·   2017.06.20. 17:16

Az Erie Times-News című napilap beszámolója szerint az Evolution szériába tartozó mozdonyokat teher- és a személyszállító szerelvények vontatására is lehet használni. A megállapodás pontos részleteinek kidolgozása még hátravan, de abban már dűlőre jutottak a felek, hogy a chicagói székhelyű GE Transportation tizenöt éven keresztül alkatrészeket szállít és a technikai támogatást nyújt az egyiptomi vasúttársaság új és régebbi mozdonyainak szervizeléséhez. Emellett gondoskodik kétszázhetvenöt mérnök és más alkalmazott gyakorlati képzéséről is.

A GE Transportion a pennsylvaniai Erie város lévő üzemében gyárt mozdonyokat. Az azonban nem biztos, hogy az egyiptomi megrendelést itt teljesíti teljes egészében, ugyanis egyre általánosabb jelenség, hogy a külföldi vevők ragaszkodnak ahhoz, hogy a gyártási folyamat bizonyos részét a célországban hajtsák végre. Ez történt például India esetében: az indiai vasúttársaság 2015-ben ezer mozdonyt rendelt két és fél milliárd dollár értékben, de az első száz mozdonyt később összeszerelhető alkatrészek formájában vásárolta meg, a többi kilencszáz mozdonyt pedig a kelet-indiai Bihár államban épülő gyárban készítik majd el. Egyiptom tizenkéthengeres motorral készült mozdonyokat rendelt, ezek vontatási teljesítménye 3200 lóerő, míg az Egyesült Államokban használt mozdonyok 4600 lóerős motorral vannak felszerelve.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.