Tatrával a Tátrába

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.02.13. 13:45
TEZ_01

A poprádi Vasúti Veteránklub jónéhány szponzor segítségével újra pályára küldi a legendás EMU 89.0 sorozatú villamost, ami évtizedeken keresztül a Tátrai Villamos Vasúton szolgált. A tátrai „elektricskát” nem is olyan rég sikeresen életre keltették és felújították a poprádi fűtőházban. A szervezők három egymást követő vasárnapon, február 17-én, február 24-én és március 3-án indítják útjára a Hármasikreket. A vonatok minden pályaszakaszon megfordulnak majd, ahol eredetileg is közlekedtek, így a Poprád–Ótátrafüred–Csorbató és az Ótátrafüred–Tátralomnic szakaszon is.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak az eseményre, a plakáton a menetrend is rajta van (forrás: veterany.eu)

A vonatok menetrendje a plakáton is rajta van, az első nosztalgiajárat Poprádról 9 órakor indul (a Tátrai Villamos Vasút peronjától), Ótátrafüredre 9:30-kor érkezik. Kis pihenő után 10:05-kor visszaereszkedik Poprádra, ahonnan aztán 11:00-kor indul a teljes szakaszon végig menő útjára, Csorbatóra, ahová 12:10-kor érkezik. 12:41-kor indul a következő járat Csorbatóról Ótátrafüredre, ide 13:30-kor érkezik, majd innen 13:50-kor Tátralomnicra folytatja útját 14:06-os érkezéssel. A legkeletibb villamosvasúti állomásról 14:40-kor indul vissza Ótátrafüredre, majd egy kis pihenő után 15:30-kor indul a napi végállomásra, Poprádra, ahova 16:00-kor érkezik.

Egy kis kedvcsináló...

A menetjegyeket a villamoson, a nagyobb állomásokon pedig a peronon lehet majd megváltani. Az egyes szakaszokra külön-külön is lehet jegyet váltani, egyirányú jegy esetén az ár 3 euró, a gyermekeknek pedig 2 euró. A napijegy, vagy ha úgy tetszik, a teljes hálózatra váltott retúrjegy ára pedig 10 euró.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek