Taurusokat vesz az AWT

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.09.05. 13:37
130905_awt01

Az AWT nemzetközi vasúti teherszállító cég három ES64U4 típusú Eurosprinter gép vásárlására írt alá keretszerződést. Több mint valószínű, hogy Magyarországon is láthatjuk majd az AWT Taurusait, hiszen nemcsak a csehországi pályákon képesek futni, hanem német, osztrák és magyar vasúton is. A Taurusok Európa-szerte elterjedt és felkapott mozdonyok megbízhatóságuknak és nagy teljesítményüknek köszönhetően. Nem csoda, hiszen elöl járnak az átjárhatóságban is, legnagyobb sebességük 230 kilométer per óra, vonóerejük pedig 300 kilonewton, ezért a nehéz tehervonatokat is könnyedén továbbítják. Nem is kell több az AWT-nek.

Az AWT színeiben pompázó Taurus látványterve<br>(forrás: AWT)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.