Telebusz a 87-esen reggel hat előtt és este fél nyolc után

iho/közút   ·   2022.07.04. 09:00
00_87_telebusz

Jelentősen javulnak a XI. kerületi Tóváros lakópark és a Kamaraerdő közösségi közlekedési kapcsolatai: a Tóváros lakóparkot érintő, Kelenföld vasútállomás és a Kamaraerdő között közlekedő 187-es busz az eddiginél jelentősen gyakrabban jár. Változott a 87-es busz közlekedése is, ami a Kamaraerdő és a Mechanikai Művek között a kora reggeli, illetve az esti órákban csak akkor közlekedik, ha azt külön kérik a budaiak. Új betétjárat is indul 87A jelzéssel a Kamaraerdő és Kelenföld vasútállomás között.

A 187-es busz a hétköznapi csúcsidőszakokban jóval gyakrabban indul az eddig megszokottnál. A járat reggelente a Tóváros lakópark (Kőérberek) felől Kelenföld vasútállomás felé tizenkét percenként, míg délután az ellenkező irányba húszpercenként közlekedik.

Ebben az időszakban a Budaörsi repülőtér és Kelenföld vasútállomás között a gyorsabb eljutást biztosító buszok a forgalmasabb irányban – reggel Kamaraerdő, délután pedig Kelenföld felé – változatlan követési idővel járnak. Csúcsidőszakban minden második 87-es busz 87A jelzéssel Kamaraerdő és Kelenföld vasútállomás között közlekedik. A járat a Kamaraerdő és a Mechanikai Művek közti megállókat nem érinti.

A menetrendi fejlesztéseket a BKK az ügyfelek visszajelzése, a XI. kerülettel történt egyeztetés, valamint a rendszeres utasforgalmi mérések eredményei alapján valósította meg.

Korán reggel és este Telebusz-rendszer a 87-es vonalon

A BKK a 87-es busz Kamaraerdő és a Mechanikai Művek közötti szakaszán mindennap reggel 6:00 előtt, valamint este 19:30 után Telebusz-rendszert vezetett be: ebben az időszakban a buszok csak külön kérésre közlekednek, mivel ezekben az időszakokban rendkívül alacsony a járatok kihasználtsága. Az utazási igény jelezhető a BudapestGO alkalmazáson keresztül, a BKK oldalán, illetve a BKK Ügyfélszolgálatán, a +36 1 3 255 255-ös telefonszámon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek