Teljes mértékben saját kézben a Waberer's

MTI/iho   ·   2018.04.05. 16:18

Kedden lezárult a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. (WSZL) kisebbségi tulajdonrészének kivásárlása - közölte az MTI-vel a fuvarozó vállalatcsoport csütörtökön. A közlemény szerint Lajkó Ferenc, a Waberer's vezérigazgatója azt nyilatkozta: a tranzakció a csoport szerkezeti egyszerűsítését jelentő legutolsó lépés. A változás értéknövelő hatású lesz a vállalat részvényesei számára, és segíti a regionális terjeszkedést is.

A Waberer's március 20-án állapodott meg a WSZL kissebségi tulajdonrészének kivásárlásáról. A befektetőknek szóló korábbi közlemény szerint a vételár nem nyilvános, de körülbelüli mértéke "közepes méretű, egy számjegyű millió euróként" írható le.

Szemerey korábbi cége, a Szemerey Transport Zrt. 2013-ban olvadt be a Waberer's Logisztika Kft.-be, így jött létre a WSZL. A WSZL tavaly több mint tizenhétmillió euró kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereséget (EBITDA) ért el, amely a Waberer's-csoport teljes EBITDA-jának körülbelül huszonegy százaléka.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek