Terjeszkedik az LDZ Cargo

iho/vasút   ·   2024.01.27. 09:00
lett_tehervonat

A lett nemzeti vasúti árufuvarozó társaság nemrégiben Észtországban szerzett meg szállítási szerződéseket, Litvániában pedig hozzáférést nyert a vasúthálózat használatához.

Az LDZ Cargótól elmondták, a szomszédos balti országokra is ki akarják terjeszteni tevékenységüket. A terjeszkedés célja, hogy a régió egyik legfontosabb vasúttársaságává váljanak.

A vállalat tavaly év végén nyert el két fuvarszerződést az észt állam tulajdonában álló Enefit energiacégtől, ennek köszönhetően 100 ezer tonna faaprítékot és 60 ezer tonna petróleumot szállíthat Észtországon belül. Az LDZ Cargo szerint a szerződések odaítélése egy lépés a társaságnak a lett és észt vasúti árufuvarozási piacokon betölteni szándékozott jövőképe felé.

A cég a litván vasúthálózathoz való hozzáféréssel már mindhárom balti országban szállíthat árut. Az engedély megszerzését követően a társaság felajánlotta pánbalti szolgáltatásait a lengyel Orlen olajfinomító vállalatnak. Az LDZ Cargo szerint a balti vasúttársaságok történetében ez lehetne az első alkalom, hogy egy vállalat a balti országok teljes vasúti infrastruktúráján végez árufuvarozást.

Az észt nemzeti vasúttal és a GoRail társasággal kötött megállapodások értelmében az LDZ Cargo 2023 elején beléphetett az észt árufuvarozási piacra. A társaság azzal a feltétellel kapott engedélyt az észt vasúti infrastruktúra használatára, hogy észtországi személyzetet kell alkalmaznia. Az észt piacra való belépéssel az LDZ Cargo pótolta azt az űrt, amelyet az Oroszországgal való üzleti tevékenység felfüggesztése okozott – jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek