Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

MTI/iho   ·   2021.04.14. 07:25
00_tevelampa

Naná, hogy elsőztek!

Az ECNS nevű angol nyelvű kínai hírportál szerint az új lámpa, amelynek két kis világító alakja is egy-egy tevét ábrázol, vasárnap állt szolgálatba a Kanszu tartománybeli Tunhuang közelében.

A tevegelés népszerű program arrafelé a turisták körében, és az új jelzőlámpának hála mostantól a tevés ütközéseket is el lehet kerülni. Tunhuang a Kanszu-Hszincsiang sivatagi régió egyik oázisában fekszik. Az elmúlt években jelentősen megnövekedett a turistaforgalom a térségben.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.