Texas, hőség, és az első Flirt Amerikában

iho   ·   2015.06.16. 18:45
400px_texrail_flirt

A 106,7 millió dollár értékű szerződést a napokban írták alá a felek Fort Worth város intermodális közlekedési központjában. A kontraktus magában foglal tízévnyi alkatrészellátást, valamint egy további, összesen huszonnégy szerelvényről szóló opciót. Habár az újvilágból a Stadler eddig már négy rendelést is kapott, összesen negyvenkilenc GTW dízelmotorvonatra, a Fort Worth-i az első amerikai igény a Flirt-családra – írja a Railway Gazette.

A Stadler Rail valószínűleg a Texas államban található Lewisville közelében építi majd fel a várhatóan 2018 szeptemberében átadásra kerülő Tex Rail elővárosi vonalra szánt, harmadik generációs Flirt-motorvonatokat összeszerelő üzemet. A „Buy America” („Vegyél amerikait!”) előírás értelmében a szerelvények alkatrészeinek legalább hatvan százalékát az USA-ban kell előállítani. A kocsiszekrényt és a forgóvázakat a Stadler svájci, bussnangi üzeme állítja elő, minden más azonban az amerikai összeszerelő-üzem és a beszállítók feladata lesz. A gyártónak 2017 júliusában kell leszállítania a járműveket, melyek a szükséges teszteket követően 2018 márciusában kaphatják meg a közlekedési engedélyt.

Fort Worth leendő elővárosi vonalára, a Tex Railre kerülnek az első amerikai Flirtök<br>(forrás: Railway Gazette)

A 43,5 kilométer hosszú pálya Fort Worth központjából már létező, tehervonatok által használt töltésen indul majd el északkeleti irányba, és Grapevine-on át a dallasi Fort Worth nemzetközi repülőtér B termináljáig fog vezetni, tíz állomást és megállót felfűzve. A vonalon kezdetben naponta tízezer utassal számolnak, ami 2035-re akár 14 ezer 500-ra is növekedhet.

A közlekedési hatóság június első napjaiban kapta meg az engedélyt az egymilliárd dolláros beruházás megtervezéséhez, ami magában foglalja a járműbeszerzést is – adja hírül az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek