Tizenhat villanybuszt vásárol Csehország második legnagyobb városa

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.10.29. 18:30
DP_01

Brno városi tömegközlekedési vállalata (Dopravní podnik města Brna (DPMB) közel negyedmilliárd korona (3 milliárd forint) értékű nyílt közbeszerzési pályázatot hirdetett tizenhat villanybusz beszerzésére és töltőállomások építésére. A DPMB vállalat a kiírás szerint 11–12,5 méter hosszú elektromos buszokat vásárolna, amelyek teljes mértékben alacsonypadlósak, s befogadóképességük legalább hetvenöt utas. Az egyik kritérium az, hogy a járművek bekapcsolt klíma vagy fűtés mellett háromszáz kilométert tudjanak futni, nyolcvan százalékos töltöttség mellett. Ezt a feltételt azonban a buszok a végállomásokon történő töltésekkel is elérhetik majd. Azt tervezik ugyanis, hogy a két végállomáson villamos töltőállomásokat telepítenének. A menetrendet pedig úgy tervezik kialakítani, hogy ötven perces futást követően a végállomásokon tizenöt perces pihenő/töltőidő legyen.

(fotó: rozhlas.cz)

A városi tömegközlekedési vállalat információi szerint a villanybuszokat a 67-es számú belvárosi járaton vetnék be, ezen eddig dízelmotoros buszok közlekednek. A beruházást a közlekedési vállalat saját forrásból finanszírozza.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek