Tízmilliárd forintból bővít Dunaharasztiban a Gebrüder Weiss

iho/vasút   ·   2022.10.12. 15:00
gebruder_weiss_dunaharaszti

A vállalat 33 ezer 500 négyzetméterre növeli központi logisztikai bázisának kapacitását.

Thomas Schauer, a Gebrüder Weiss (GW) Délkelet-európai régiójának vezetője és Varga Bálint, a GW Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója helyezte el a vállalat 10 ezer 500 négyzetméter területű, új logisztikai létesítményének alapkövét, mellyel másfélszeresre növelik a központi telephely kapacitását. A meglévő 23 ezer négyzetméternyi raktáregyüttes mellett tízmilliárd forintos költséggel felépülő újabb csarnok és komplexum a tervek szerint egy év alatt megvalósul.

A dunaharaszti fejlesztés a fenntarthatósági követelmények messzemenő figyelembevételével valósul meg. Az energiatakarékos raktárcsarnokok tetején elhelyezett fotovoltaikus (napelemes) berendezések hozzájárulnak az elektromos targoncák és teherautók töltőállomásai igényeinek teljesítéséhez. Az épületet hőszivattyús rendszer temperálja majd, a világítótestek energiatakarékos LED fényforrások lesznek.

A társaság 32 éves történetének legátfogóbb fejlesztési programja részeként tavaly Zalaegerszegen és Pécsett létesített két új, egyenként 2500 négyzetméter területű telephelyet, 2022 elején pedig Polgáron és Szegeden egy-egy 2900 négyzetméteres csarnokot. A fejlesztésekkel a GW Kft. hat egyenrangú, önálló menedzsmenttel és döntési jogkörrel felruházott régióra osztotta magyarországi hálózatát és megteremtette az egy kézben lévő országos logisztikai lefedettséget. A GW telephelyhálózata az országban mindenhol a teljes szolgáltatási palettát garantálja azonosan magas színvonalon ügyfeleinek. Vecsésen, Biatorbágyon, Szigetszentmiklóson és Győrben változatlan a kiszolgálás, utóbbiban a várhatóan 2024-ben kezdődő, további kétmilliárd forintos beruházás létrejöttével a vállalat magyarországi telephelyeinek kapacitása eléri a 90 ezer négyzetmétert.

A GW Kft. értékesítési árbevétele a 2022. január és szeptember közötti időszakban tizenöt százalékkal növekedett a megelőző év azonos időszakához képest, és elérte a 19,5 milliárd forintot. A telephelyhálózat munkaerőellátása érdekében a foglalkoztatottak létszáma csaknem nyolc százalékkal növekedett, október elején 480 fő volt.

Az Ausztriában található lauterachi székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG egy körülbelül nyolcezer munkavállalót foglalkoztató globális, teljes körű szolgáltatást nyújtó logisztikai vállalat, amely 180 saját tulajdonú telephellyel rendelkezik. A társaság 2021. évi éves forgalma 2,5 milliárd euró volt (előzetes adat). A vállalat portfóliója szállítmányozási és logisztikai megoldásokat, digitális szolgáltatásokat, valamint ellátásilánc-menedzsmentet tartalmaz. A digitális és fizikai kompetenciák kombinációjának köszönhetően a vállalatcsoport gyorsan és rugalmasan tud reagálni az ügyfelek igényeire. A szállítmányozási üzletágban több mint ötszáz éves történetre visszatekintő családi vállalat ökológiai, gazdasági és szociális intézkedéseinek köszönhetően napjainkban a fenntartható gazdálkodás élen járó képviselője.

(Nyitóképünkön a Gebrüder Weiss Kft. és a Strabag Zrt. vezetői elhelyezik a beruházás alapkövét. Fotó: Gebrüder Weiss)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek