Több mint nyolc órát késik a kassai Regiojet

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.11.12. 18:30
RJ_01

Nem jól indul a Regiojetnél a hét, hiszen egyszerre több mozdony is felmondta a szolgálatot, az új flottából pedig több gép kötelező vizsgákon, vagy külföldön van. A Vectron Ausztriában vendégszerepel, a Traxx pedig kötelező vizsgán van. Egyes információk szerint négy Persing (162-es sorozat) is kiesett a forgalomból, különböző meghibásodások miatt. A rendkívüli helyzet miatt hétfőn a Regiojet vonatai jelentős késésekkel közlekednek, nem lehet tartani az előírt gép- és szerelvényfordákat.

(fotó: railpage.net)

Talán a legrosszabbul a 1020-as Kassa és Prága között közlekedő RJ járat és utasai jártak, hiszen ők az éjszaka kellős közepétől a Poprád előtti Vydrník állomáson vesztegeltek. A Kassáról Prágába közlekedő járat csaknem ötszáz perces késéssel hagyta el a Tátraalját. Az ok egyszerűen az, hogy a Regiojet nem tudott pótgépet biztosítani, így meg kellett, hogy várja a Prágából Kassára közlekedő párját. A magánvasút konkurens magánvasutakhoz fordult, hogy enyhítsék a problémákat, így az Arriva egyik Bobinája, sőt az ismert Retro Bobina is most a Regiojetnek dolgozik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek