Több vonalon változik a közlekedés az izraeli miniszterelnök látogatása miatt

MTI/iho   ·   2017.07.18. 11:42

Frissítés: A korábbi zárással ellentétben megnyitották a Bajcsy-Zsilinszky út-Kiskörút útvonalat a Nyugati tér és az Astoria között, valamint a József Attila utcát, az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között. A Markó utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Kálmán Imre utca-Kozma Ferenc utca-Vértanuk tere-Garibaldi utca-Pesti alsó rakpart által határolt terület továbbra is le van zárva. Szintén változás a korábbiakhoz képest, hogy a 70-es, 78-as, a 72-es és a 73-as trolibusz újra az eredeti útvonalon jár, és a 100E autóbusz ismét az eredeti, a 9-es autóbusz újra a teljes vonalon közlekedik. Az M2-es metró a Kossuth Lajos téren továbbra is megállás nélkül áthalad. A 105-ös autóbusz a Margit hídon át módosított útvonalon közlekedik, a Királyhágó utca és az Oktogon közötti megállókat nem érinti. Az Oktogonon lévő megállót áthelyezték.

Korábban írtuk:

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a hivatalos Facebook-oldalára kitett közleménye szerint lezárták a Bajcsy-Zsilinszky út-Kiskörút útvonalat a Nyugati tér és az Astoria között, a József Attila utcát, az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, valamint a Markó utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Kálmán Imre utca-Kozma Ferenc utca-Vértanúk tere-Garibaldi utca-pesti alsó rakpart által határolt területet. A 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Széchenyi István tér között közlekedik, továbbá nem jár a 70-es és a 78-as trolibusz az Akácfa utca és a Kossuth Lajos tér között. A 72-es trolibusz módosított útvonalon, Zugló, vasútállomás (Hermina út) és a Nyugati pályaudvar között jár. A 73-as trolibusz a Jászai Mari tér felé, elterelve közlekedik. A 100E jelzésű autóbuszt szintén elterelik, a Deák Ferenc tér helyett a Fővám téri metróállomásig közlekedik. A 9-es autóbusz megosztva jár: Óbuda, Bogdáni út és a Nyugati pályaudvar, illetve Kőbánya-alsó, vasútállomás és a Szentkirályi utca között. A 16-os autóbusz ideiglenesen nem közlekedik, helyette a Széll Kálmán tér metróállomásról a gyakrabban induló 16A autóbusszal lehet a budai Várba eljutni. A 15-ös és a 115-ös autóbusz megosztott útvonalon a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd és a Nyugati pályaudvar, valamint a Boráros tér és az Astoria között közlekedik. A 105-ös autóbusz szintén megosztott útvonalon jár: a Gyöngyösi utca és a Nyugati pályaudvar, illetve az Apor Vilmos tér és a Széll Kálmán tér között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek