Több vonat Székelyföldön

iho/vasút   ·   2011.12.14. 14:27

A 2011-es menetrendváltás a vonatok közlekedésének egyszerű módosításán túl forradalminak ugyan nem nevezhető, de mindenképp lényeges változásokat hozott. Azt már régóta tudjuk, hogy az eddigi négy vonatnem (intercity, accelerat, rapid, személy) megszűnik, és új nevet (regio, interregio) kapnak a nem emelt szintű szolgáltatást nyújtó vonatok. Az új interregio kategória árait a volt rapid és accelerat közötti fekvésben, a rapidnál 12 százalékkal magasabban, az acceleratnál 22 százalékkal olcsóbban határozták meg.

A Háromszék portál részletesen közölte a 400-as számú, Brassó–Szatmárnémeti fővonal Székelyföldet érintő menetrendjét, eszerint Sepsiszentgyörgyön az eddigi 29 helyett 35 személyszállító vonat áll meg naponta, ám a Marosvásárhely–Bukarest intercitypár elkerüli a várost. A fővárosba közlekedő interregio (tartományközi, a portál elnevezése szerint) vonatok és több helyi személyvonat menetrendje is lényegesen változik.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.