Törökországot is meghódítja a Solaris

Ács Attila   ·   2013.09.26. 13:15
solaris_urbino_18_fooldal

Noha a tavalyi évben a Solaris eladásai jelentősen visszaestek a hazai piacon, exportsikereire továbbra is büszke lehet a lengyel cég: immár Törökországot is kipipálhatják, ide korábban még nem szállítottak buszt. Mint ismeretes, a két nagy német multinak, a Mercedesnek és az MAN-nek is van itt gyára, de intenzíven jelen vannak a török gyártók is, így még inkább elismerésre méltó, hogy külföldi cégként mindjárt száz buszt sikerült értékesíteniük.

A közelmúltban <a href=/hir/ketszaz-lett-maradhat-130313 target=_blank>Belgrád</a> is a Solaris Urbino 18 mellett döntött; ott kétszázat vásároltak a típusból<br>(fotó: Solaris)

Az Urbino 18-asok Euro V-ös motorral és légkondicionáló berendezéssel lesznek szerelve, 2014 első hónapjaiban adják majd át őket. A megrendelő az izmiri ESHOT: a társaság jelenleg 1600 buszt üzemeltet 320 vonalon Törökország harmadik legnagyobb városában.

A Solaris buszai jelenleg több mint 500 városban futnak Európában és Európán kívül, Németország számít a legnagyobb exportpiacuknak, ahova eddig 100 városba 2000 járművet szállítottak. A jubileumi járművet – egy pótkocsis Urbino 12-t – a közelmúltban adták át Münchennek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek