További járatritkítások jönnek Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2021.03.05. 12:05
ZSSK

A 2021-es évre tervezett 34,4 millió vonatkilométerből 917 ezret lemondanak az idén.

A ZSSK szlovák személyszállító vasúttársaság tájékozatása szerint a jelenlegi járványügyi helyzetre és az ezzel kapcsolatos szigorításokra, kijárási korlátozásra való tekintettel a Közlekedési Minisztériummal egyeztetve több vonalon is lemondanak egyes járatokat, sőt, valahol a teljes szakaszon szüneteltetik az összes járatot. A korlátozások március 7-étől érvényesek visszavonásig, vagy a mellékelt táblázatunkban jelzett időpontig.

A lemondott járatok áttekintése (forrás: ZSSK)

A 2021-es évre tervezett 34,4 millió vonatkilométer helyett a ZSSK várhatóan 917 ezer vonatkilométerrel kevesebb teljesítést szolgáltat idén. Átmenetileg ritkulnak a járatok Pozsony agglomerációjában, csúcsidőben harminc perces, ezen kívül hatvan perces követéssel járnak majd az elővárosi regionális vonatok. Teljesen leáll a forgalom a Bánóc–Nagykapos vasútvonalon (nyolc vonat). Ennek ellenére a vasúttársaság állítja, hogy a munkába és iskolába járás továbbra is lehetséges az egész országban. A nemzetközi járatok esetében pedig több korlátozást már korábban, február végén, esetleg még korábban is bevezettek. Egyelőre úgy gondolják, hogy ezek a járatritkítások átmeneti jellegűek lesznek, egyes járatokat május 31-éig, másokat szeptember 1-jéig mondanak le.

A vasúttársaság az intézkedés indoklásaként nyilvánosságra hozta az idei év első két hónapjában szállított utasok számát: január és február hónapban ez 4 millió 134 ezer 248 utas, míg egy évvel korábban ugyanebben az időszakban az utasok száma 12 millió 158 ezer 589 volt. A visszaesés szignifikáns mértékű, hatvanhat százalékos.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek