Új konténerterminál épült Grazban

iho/vasút   ·   2015.12.31. 09:00
400px_graz

Az elmúlt évek során a Graz Süd terminál folyamatosan növekvő konténer-teljesítményt produkál. Eddig huszonötezer négyzetméternyi raktárhely állt a konténerek átmeneti tárolására, azonban az egyre növekvő mennyiség miatt szükség volt a kibővítésre, amelyet az elmúlt két hónap során valósítottak meg, a rakodási munkálatok zavarása nélkül. November vége óta további nyolcezer négyzetméter, körülbelül hatszáz konténerhely áll rendelkezésre, leginkább üres konténerek tárolásához. A konténerek mozgatását mobil targoncákkal végzik; a gépek akár négy konténert is egymásra tudnak rakni, ez pedig növeli a szolgáltatás minőségét.

A Graz Süd terminál kibővített konténerterülettel kínál minőségi szolgáltatást Stájerországnak és a délkelet-európai térségnek (fotó: Logistik Express)

A Baltikumot az Adriai-tengerrel összekötő TEN-T korridoron található Graz Süd terminált a stájerországi szövetségi vasút Steiermärkische Landesbahnen (StLB) üzemelteti. A 2003-ban létrehozott létesítmény Stájerország egyik legfontosabb logisztikai központjává vált, de jelentős a délkelet-európai iparnak is. A terminál központi tevékenysége a teherszállítmányok vasút és közút között történő átrakása, amelyet raktári, vámhivatali és egyéb konténerszolgáltatások egészítenek ki – számol be a Logistik Express.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek