Új közvetlen szállítási útvonalakat indít a DB Cargo

iho/vasút   ·   2020.10.09. 15:00
dbcargo_rotterdam_antwerpen

Decembertől a rotterdami és az antwerpeni kikötőket kapcsolják össze Németország déli részével, valamint Ausztriával.

A DB Cargo új szolgáltatása Ludwigshafen, Mannheim, Nürnberg, München és Wolfurt városait is ki fogja szolgálni. A várakozások szerint az ezen településeket összekötő hálózat fuvarozási mennyisége 2021-től évente körülbelül százezer konténerrel fog nőni.

A legnagyobb német teherfuvarozó vasúttársaság vezérigazgatója, Sigrid Nikutta elmondta: az ügyfelek számára Antwerpenben és Rotterdamban is olyan rendszert hoznak létre, mely évek óta más kikötőknél, például Hamburgban már sikeresen üzemel. Az új összeköttetéseknek köszönhetően évente 70 ezer kamiontól tudják mentesíteni a közúti forgalmat. Ezzel a DB Cargo a rotterdami kikötő egy régóta vágyott kívánságát teljesíti.

December közepétől a hét öt napján napi négy vonat indul majd Rotterdamból Ludwigshafen/Mannheimbe, Nürnbergbe, München/Burghausenbe és Wolfurtba. A szerelvényeket a hollandiai Kijfhoek teherpályaudvaron állítja majd össze a vasútársaság, ennek értelmében a rendezőpályaudvar még több vagont fog kezelni. A DB Cargo szerint a következő években ez közvetlenül járul majd hozzá a hollandiai vasúti infrastruktúra-kezelő ProRail, valamint a holland infrastrukturális és vízügyi minisztérium által megvalósított beruházások társadalmi megtérüléséhez.

A szerelvények a kizárólag a vasúti teherfuvarozásnak létrehozott Betuwe-vonalon fognak eljutni Németországba. A DB Cargo az új fuvarokhoz többek között tehervagonokat, tartálykocsikat, valamint olyan konténerszállító pőrekocsikat vet majd be, melyek mindenféle áru szállításához megfelelőek.

Az antwerpeni és a rotterdami kikötők évente összesen 27 millió konténert kezelnek. Azonban eddig a nyugati kikötőkbe tartó vagy onnan érkező áruknak mindössze 8–11 százalékát szállították vasúton. A hamburgi kikötő esetében a vasúti szállítás aránya minimum tizenöt százalék – számol be a Rail Freight.

(borítókép forrása: DB Cargo)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek