Új logisztikai központot nyitott a Raben Logistics

iho   ·   2018.05.11. 13:45
400px_rabengroup

A Nupaky településen található létesítmény az ország leghosszabb autópályájának számító 1-es sztráda mellett fekszik. Stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően az ipari parkból kiváló hozzáférés nyílik a cseh főváros húsz kilométerre található központjához, a harmincöt kilométerre fekvő Václav Havel nemzetközi repülőtérhez. Az ország második legnagyobb városát, Brnót 187 kilométer megtétele után lehet elérni, de a németországi Drezda sincs százhetven kilométernél messzebb.

Prága délkeleti részén nyitott új logisztikai központot a cseh Raben-csoport

Jakub Trnka, a Raben Logistics Czech és a Raben Logistics Slovakia vezérigazgatója szerint az új logisztikai központ fontos mérföldkő a Raben-csoport számára Közép-Európában. A huszonhétezer négyzetméter alapterületű nupankyi egység összesen több mint hatszázötven négyzetméternyi korszerű irodát kínál az adminisztrációs feladatok számára. Az új központ bő húszezer négyzetméter raktárhellyel rendelkezik, amiből négyezer-hétszáz négyzetméteren lehet szabályozni a hőmérsékletet: a friss áruk kettő-hat, valamint tizenhat-tizennyolc Celsius fokos környezetben pihenhetnek. Ezek a helyiségek összeköttetésben állnak egy ötezer négyzetméternél is nagyobb, önálló cross-dock raktárral, vagyis egy olyan átrakodóterülettel, ahol az árukat kirakodják, összegyűjtik és rendszerezik a további szállításhoz. A raktárakat energiakímélő LED-világítással, intelligens épületgépészeti (fűtés, szellőzés, légkondicionálás – HVAC) rendszerrel, valamint az amerikai Nemzeti Tűzvédelmi Szövetség (NFPA) előírásainak megfelelő tűzvédelmi rendszerrel látták el.

A már több mint nyolcvanöt évnyi tapasztalatot maga mögött tudó Raben-csoport évente körülbelül egymilliárd euró bevételt termel. A cégcsoport Közép- és Kelet-Európa egyik vezető logisztikai szolgáltatója. A Raben több mint 9500 alkalmazottat foglalkoztat, és összesen 1 millió 150 ezer négyzetméternyi raktárterületet kínál Európa számos országában. Járműflottája hétezer járművet foglal magában – számol be a Logistik Express.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek