Új szín Jászapátiban

Vörös Attila   ·   2013.08.24. 14:10
IMG_8869__130823_Jaszdozsa__601107_TH_TrainHungary__400

A Vámosgyörk-Újszász(-Szolnok) vasútvonalon ritkán közlekednek tehervonatok. Az utóbbi években szinte kizárólag csak Jászapáti és Vámosgyörk között láthattunk répavonatokat, azokat is csak ősszel. A sárga-piros Bézéken és Uzsgyikon kívül a jászkiséri pft-központ zöld és sárga vonatai emelték az izgalmi szintet. Eddig.

Június hetedikén jelentették be Jászapátiban, hogy megújulnak a Jászság útjai: a Jászszentandrás-Jászapáti, a Jánoshida-Jászboldogháza és a Jászfelsőszentgyörgy-Jászberény közti útszakaszok új burkolatot kapnak, összesen 3,18 milliárd forint értékben. Az útépítések igényének kielégítésére a jászapáti vasútállomás melletti ipari parkban aszfaltkeverő üzemet építettek, ezt vasúton látják el alapanyaggal. A Train Hungary augusztusban már hat kővonatot is vitt Jászapátiba - a szerelvények most is Vámosgyörk felől közlekednek, a követ Bicskén és Tatabányán rakodták be a kocsikba.

Jászdózsánál, a Tarna hídján halad az üres kővonat

A rakott vonatok sajnos rendre éjjel vagy kora hajnalban, de mindenképp sötétben értek eddig az érdekesebb részre. Az üres forda viszont jó eséllyel még világosban halad, többnyire késő délután indul el Jászapátiból.

Kapcsolódó hírek