Új színfolt az Alföldön

iho   ·   2016.08.11. 18:45
26__IMG_4934

Hetente két pár Németország–Törökország viszonylatú konténervonatot közlekedtet a DB Cargo, a szerelvények átszelik hazánkat is. A konténervonatot szinte végig a DB Cargo viszi, ahogy a DB Cargo Hungária Kft.-től megtudtuk: a vonatot Németországban, Magyarországon és Bulgáriában is a DB Cargo vonatatja. Ausztriában a Lokomotion nevü osztrák magánvasút, amely szintén DB-résztulajdonban van. Így most már Szerbián keresztül is a Srbija Kargoval együttműködve DB Cargo szolgáltatást lehet igénybe venni Nyugat-Európa és Törökország között.

A DB Cargo gépe robog a 140-es vonalon Kecskemét és Kiskunfélegyháza között. A képre kattintva galéria nyílik Halász Péter fotóiból

Szintén a DB Cargo hazai leányától tudtuk meg, hogy a 150-es vonal lassúsága, a pálya rossz állapota miatt kerülik el a vonalat. Kelebiától csak a kiskunhalasi elágazásig mennek a 150-esen, onnan pedig a Kiskunfélegyháza–Cegléd–Budapest útvonalon haladnak tovább Hegyeshalom felé.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek