Új utastájékoztatás a GYSEV-nél

iho/vasút   ·   2012.11.20. 17:00
00

Az uniós Gremo projekt keretében, 290 millió forintból valósult meg az új rendszerek telepítése. Az állomásokon és a megállóhelyeken dinamikus utastájékoztató táblákat szereltek fel, a 70 centiméter széles LCD-monitorok valós idejű, azonnali információkat adnak a vonatokról. Megújult Sopron vizuális és hangos utastájékoztató rendszere is, a peronoknál összesítő monitorokkal (amelyek a többi vonat indulási idejét és vágányát is mutatja) is találkozhatnak az utasok.

Sopron új utastájékoztató táblája<br>(a képek forrása: GYSEV Zrt.)

Szombathelyen és Sopronban 42 collos képátlójú, érintőképernyős információs oszlopokat is telepítettek, az utasok a GYSEV-en kívül a MÁV és a Volán-társaságok menetrendjeiben is böngészhetnek.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt, vezérigazgatója mutatja be az új interaktív információs oszlopot Sopronban

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.