Újabb EMD-dízelek kerülnek Mexikóba

iho   ·   2014.09.26. 08:45
400px_ferromex_emd_sd70ace

Az Electro-Motive Diesel (EMD) anyacége, a Progress Rail Services szeptember huszonnegyedikén jelentette be a járművek vásárlásáról szóló megegyezést, mely értelmében a gyártó tizenegy évig felel a mozdonyok karbantartásáért is.

A Railway Gazette arról számol be, hogy a mexikói teherfuvarozó Ferromex mozdonyflottájában már eddig is megtalálható volt a 4300 lóerős mozdonysorozat, a testvérvállalat Ferrosurnak azonban ezek lesznek az első SD70ACe dízelei. Utóbbiakon kis módosítást is végre kell hajtani az alapmodellhez képest, az alagutakban történő gyakori használat miatt.

A mexikói Ferromex az újabb tizenkilenc géppel száztizenhatra növeli SD70ACe-állományát, míg a Ferrosurnál először jelenik meg a típus tizenöt dízelmozdony formájában<br>(fotó: Railway Gazette)

Rogelio Vélez, a Ferromex és a Ferrosur vezérigazgatója elmondta, a Ferromex jelenleg kilencvenhét SD70ACe mozdonyt üzemeltet, rendkívül megnyerő tapasztalatokkal: a gépek magas és egyenletes teljesítményt nyújtanak, ráadásul kifejezetten üzemanyag-kímélők. Az új mozdonyok beszerzése kulcsfontosságú volt a két vállalat 2015-től kezdődő tervei szempontjából, mivel a Ferromex célja az észak-amerikai vasúti ágazat átlaga feletti szint elérése.

A dízelgépek 2015 júniusáig állnak forgalomba a tervek szerint a két Grupo México-tagvállalatnál, amiben a Union Pacific is társtulajdonos – adja hírül az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek