Újabb fejlesztések a CFR Calatorinál

iho/vasút   ·   2017.10.11. 18:45
400px_ava_200

A CFR Calatori hirdetménye szerint nyílt tender jelent meg a vasúttársaság 5100 kilowatt teljesítményű villamos mozdonyainak javítására, modernizált vontatási segédszolgáltatásaira. A pályázatokat november 7-éig adhatják be az érdeklődők. A pályázatok elbírálása során a legalacsonyabb ár lesz a legfontosabb szempont. A közbeszerzés költségét a CFR Calatori nettó 1,96–4,38 millió lejre (430–950 ezer euró) becsüli, ezt az összeget saját költségvetésből finanszírozzák. A vasúttársaság a győztessel keretszerződést ír majd alá, a munkálatok külön szerződések alapján zajlanak majd. Minden egyes kontraktusban foglalt javítás teljesítésére hat-hat hónap áll rendelkezésre. Az érintett huszonegy villamos mozdonyt a szerződés aláírásától számított negyvennyolc hónapon belül kell korszerűsíteni.

Villamos mozdonyokat és AVA 200-as típusú személykocsikat is felújíttat a CFR Calatori (fotó: Astra Vagoane)

Egy másik közbeszerzés negyven AVA 200 típusú személykocsi javítására és felújítására vonatkozik. A két részből álló tenderre decemberig jelentkezhetnek az érdeklődők, az elbírálás során ennél is a legolcsóbb ajánlat nyer. Az összesen körülbelül nettó 1,16–2,68 millió lej (255–587 ezer euró) költségű beruházást is saját büdzséből állja a CFR Calatori. A kocsik korszerűsítését a nyertesnek negyvennyolc hónap alatt kell teljesíteni – jelenti a Railway Pro.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek