Újabb kerékpárút, ezúttal Kőbányán

iho/zöldút   ·   2012.06.01. 13:00
PICT0100

A héten már a második bicikliutat adták át Budapesten. A keddi, Andrássy úti kerékpársáv-átadó után pénteken György István főpolgármester-helyettes és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója vágta el az avatótrikolort, ezúttal Kőbányán. A két keréken közlekedők mostantól hivatalosan is tekerhetnek a Fehér úton, az Örs vezér tere és az Albertirsai út közötti szakaszon.

A másfél kilométer hosszú, új kerékpárút április 26-án készült el, a projekt összköltsége 121 257 051 forint volt. Ehhez az Európai Unió több mint 67 milliós támogatást nyújtott.

György István, a kerület korábbi polgármestere az avatóünnepségen szóvá tette, hogy Kőbánya és a helyiek méltatlanul maradtak ki 2011 előtt Budapest közlekedésének fejlődéséből. Ezen, mint mondta, a főváros és a kerület közösen változtatott. A most átadott Fehér úti kerékpárút az elindított beruházások közül az egyik első, ezt több követi majd a közeljövőben – ígérte a főpolgármester-helyettes.

A BKK az Új Széchenyi Terv segítségével hét helyszínen valósított meg 2011 és 2012 során kerékpárút-fejlesztéseket, ezek közül öt helyszínen már elkészült a beruházás. Ezeken felül 2013-ban indul a bubi, Budapest új közösségi kerékpáros rendszere, illetve ehhez kapcsolódóan kerékpáros-baráttá teszik Budapest belvárosát – ezeket már Vitézy Dávid mondta az ünnepségen.

Vitézy Dávid és György István bicikliutat avat<br />(fotó: Andrassew Dávid Igor)

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.