Újabb kínai motorvonatok állhatnak forgalomba Buenos Aires környékén

iho   ·   2014.09.12. 08:15
400px_csr_mitre

Az argentin főváros a kínai CSR Qingdao Sifangtól huszonöt plusz harminc villamos motorvonatot rendelt elővárosi vonalaira 2013 januárjában: előbbiek idén nyáron érkeztek meg a Sarmiento-vonalra, utóbbiak a száznyolcvan kilométer hosszú Mitre-hálózatra kerülnek, szállításuk a napokban kezdődött.

Az első két szerelvény szeptember elején hajózott be a főváros kikötőjébe. A hivatalos átvételen tiszteletét tette a dél-amerikai ország miniszterelnöke, Christina Kirchner, valamint Florencio Randazzo belügy- és közlekedési miniszter is. A közlekedési miniszter elmondta, az elővárosi szolgáltatás modernizálását jelentős infrastrukturális befektetések is kísérik: a három vonalból álló Mitre-hálózaton harminc állomás újul meg, amelyek közül hét nemsokára el is készül.

A Sarmiento-vonal után a Mitre-hálózaton is új, kínai motorvonatokkal cseréli le igencsak koros elővárosi szerelvényeit Buenos Aires<br>(forrás: Railway Gazette)

A Railway Gazette arról ír, a Mitre-vonalak hatkocsis motorvonatai 830 voltos egyenáramról üzemelnek, amelyet harmadik sínről vesznek fel. A vonatszemélyzet típusismereti képzése már folyamatban van: a nyáron a Sarmiento-vonalon forgalomba állt huszonöt, hasonlóan CSR-gyártású, kilenckocsis villamos motorvonaton sajátítják el a szükséges tudást.

A Mitre-hálózatra szánt új járművek utolsó kocsijai a tervek szerint még idén megérkeznek. A Sarmiento-vonalon eddig használt villamos motorkocsik szintén a Mitre-hálózatra kerülnek át, a főváros José León Suárez nevű külvárosi részébe, valamint a Buenos Airestől északra található Tigre városába vezető vonalakra.

Mivel a Tigre és a Bartolomé Mitre-vonalakon már befejeződött a rekonstrukció, és a Buenos Aires-i Retiro pályaudvart a José León Suárezzel összekötő, harminchét kilométer hosszú szakasz felújítása is hamarosan befejeződik, így az új vonatok várhatóan már az év végén forgalomba állhatnak, nyugdíjba küldve a jelenleg használt szerelvényeket, amelyek közül több már ötven évnél is régebbi – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek