Újabb Pesa Elfek mehetnek Sziléziába

iho/vasút   ·   2016.08.17. 13:45
400px_pesa_elf

A napokban kötött megállapodás értelemében tíz négyrészes, két háromrészes és egy kétrészes, második generációs Elf-motorvonat érkezhet a sziléziai KS-hez, ezzel a lengyel regionális vasúttársaság válik az Elf 2-es széria első vásárlójává. A kontraktus egy további nyolc szerelvényre szóló opciót is tartalmaz.

A sziléziai Koleje Śląskie jelenleg is használ tizenöt Pesa Elf-motorvonatot, a tizenhárom új szerelvény vásárlásával a második generáció beüzemelőjévé válnak (fotó: IRJ)

A Koleje Śląskie tenderén a Pesa 206 millió zlotys – több mint 15,5 milliárd forintos – pályázatával a legalacsonyabb árat ajánlotta, amely kategória az értékelésnél kilencvenkét százalékot ért, így könnyedén utasította maga mögé a svájci Stadler 317 millió zlotys, valamint a szintén hazai Newag 242 millió zlotys, tíz éves garanciát is kínáló pályázatait.

A százhatvan kilométer per órás legnagyobb üzemi sebességre képes villamos szerelvényeket a Pesa bydgoszcz-i üzeme építi majd meg; a KS 2017 nyara és 2018 nyara között veheti át a vonatokat. Az ötvenkilenc villamos-, valamint három dízelmotorvonatot üzemeltető vasúttársaság járatait 2015-ben 15,9 millió utas választotta. A KS számára nem ismeretlen típus az Elf: járműflottájában tizenöt, első generációs villamos szerelvény található – adja hírül az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek