Újabb régiót tarthat meg a DB Regio

iho   ·   2014.09.08. 08:45
400px_db_regio

A DB Regio lett ismét a befutó a Németország Alsó-Szászország szövetségi tartományának közlekedési hatósága (LNVG) által kiírt tenderen. A vasúttársaság így idén decembertől további másfél évtizeden keresztül szállíthat utasokat a Dieselnetz Niedersachsen-Südost elnevezésű hálózaton.

A Railway Gazette arról számol be, hogy az augusztus végén aláírt megállapodás hat viszonylatra (RB44: Braunschweig–Salzgitter–Lebenstedt, RB45: Braunschweig–Wolfenbüttel–Schöppenstedt, RB46: Braunschweig–Seesen–Osterode–Herzberg, RB80: Göttingen–Northeim–Nordhausen, RB81: Bodenfelde–Northeim–Nordhausen, RB 82: Göttingen–Kreiensen–Bad Harzburg) vonatkozik.

A DB Regio tizenöt évvel hosszabbította meg szolgáltatási szerződését az alsó-szászországi dízelhálózaton. 2015 végére a 648-as sorozatú Alstom-motorvonatok is belső ráncfelvarrást kapnak<br>(forrás: Railway Gazette)

Az LNVG vezérigazgatója, Hans-Joachim Menn elmondta, a kontraktus által olcsóbban juthatnak majd jobb szolgáltatáshoz az adófizetők, például növelni fogják a vonatszemélyzet számát, a járatok hetven százalékán teljesít majd szolgálatot jegyvizsgáló, valamint vonzóbbá teszik a járműveket és az állomásokat is. Az éves vonatkilométer-mennyiség is 250 ezerrel emelkedik: 2015-től már 3,7 millió kilométert tesznek meg évente a DB Regio szerelvényei a hálózaton.

A vonalakon jelenleg is használt, 648-as sorozatú Alstom Coradia Lint dízelmotorvonatok 2015 végére újulhatnak meg: a járműveket valósidejű utastájékoztató-rendszerrel, LED-es világítással, konnektorokkal látják el, valamint könnyebbé teszik a mozgáskorlátozott utasok ki- és beszállását is – írja az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek